matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 22 januari 2015

Lek i snönÄntligen har vi fått lite snö till våra barns glädje. 
Vi valde att vara ute extra länge idag och låta barnen leka i snön.
Barnen får INFLYTANDE i val av aktivitet på gården! Snön väcker mycket NYFIKENHET! Några ville åka pulka och andra gräva i snön. De UTMANAS i att våga åka, orka gå med pulkan uppför backen och träna sin motorik. Samtidigt som vi tränar turtagning i pulkabacken och att visa EMPATI och respektera varandra: vems tur var det nu, måste jag lämna plats åt någon som väntat längre? Är det någon som väntat länge på en pulka nu så jag ska dela med mig?
Även TRYGGHET finns med under utomhusvistelsen. Vågar jag åka? Jag kanske vågar om jag åker tillsammans med någon kompis eller en vuxen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar