matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 22 januari 2015

Tema eld

Nu har vi kommit igång med temat igen. Vi fortsätter med tema eld eftersom barnen fortfarande är intresserade. Vi har sett att barnen tycker om att skapa och vill därför UTMANA dem till att skapa på olika sätt. Den här gången får barnen titta på kort på brandbilar. Vi lägger ut olika former i olika storlekar på bordet. Barnen får titta på bilden och välja INFLYTANDE vilka former de vill använda till sin brandbil. De får sedan rita av och klippa ut sina former och klistra ihop dem till en brandbil. De får även fundera vilken färg de behöver. De får dela med sig av mallarna och klistertuberna och visa EMPATI mot varandra. Vi UTMANAR barnen att själva skriva sitt namn när de är nöjda med sin brandbil.

Här sker ett lärande på ett lekfullt sätt inom bland annat matematik, finmotorik, samarbete och kommunikation enligt läroplanens mål. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar