matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 19 februari 2015

Tema Jord

I vårt tema Jord har vi tagit tillvara på barnens NYFIKENHET på plantering genom att erbjuda olika stationer. Ärtor, krasse och innerkornshavre står på tillväxt.

Vi ville också UTMANA barnens tankar om vilka förutsättningar som behövs för god växtlighet och synliggöra vattnets kretslopp genom att tillverka ett slutet kretslopp, där vi även stoppade ner kärnor från olika frukter vi ätit.Efter en helg ser barnen vad som hänt i våra planteringar. Barnen undersöker och tittar NYFIKET nära på plantorna.-Vad dom har växt! -Vad mycket!


–Det är grönt! Och lite vitt, det är rötterna.

I krassen upptäcker barnen mer.
– Det ser ut som en fjäder! – Det växer rötter här och de är håriga. – Det luktar som fiskmat! – Luktar starkt.


– Den har växt.

I kretsloppet har det inte växt så mycket, inga kärnor tittar upp, men hur ser det ut på glaset?

– Som ett vattenfall. – Det är vatten på insidan.


Enligt läroplanen ska barnen få möjlighet att utveckla sin förståelse för naturens olika kretslopp och kunnande om växter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar