matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 12 februari 2015

Tema Jord

Nu har vi på Baloo kommit igång med vårt tema Jord.

Vi ville väva in läroplanens mål att låta barnen få utveckla sin förståelse för naturvetenskap och kunnande om växter, samtidigt som barnen fick INFLYTANDE och kunde vara delaktiga. Därför valde vi att plantera äppelkärnor som vi sparade från fruktstunden, samt paprikakärnor.


Barnen fick vara med och ösa i jord och plantera kärnorna. 
Nu ska det bli spännande att följa våra planteringar och hoppas det ska kittla barnens NYFIKENHET.


Vi har även tagit in grenar för att se vad som händer när de kommer in i värmen och får vatten. Även detta som en del av att barnen ska få utveckla sin förståelse för naturvetenskap samt för naturens kretslopp och hur människor och natur påverkar varandra.
När vi gör detta väcks många tankar kring vad som kommer att hända med grenarna, vattnet och jorden.. Det UTMANAR barnen och leder förhoppningsvis till fortsatta diskussioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar