matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 26 mars 2015

Naturkunskap


Barnen på Nalle Puh har planterat om  paprika fröerna som vuxit i andra krukor. Vi har UTMANAT barnen vidare och de har fått odla krasse som vi sedan ska provsmaka och lägga på smörgåsen. Vi har sett att barnen har fått goda kunskaper och vet att det vi planterar behöver vatten och sol för att klara sig. Vi ser till att alla barn är med och känner delaktighet i vårt tema. 
Vi har UTMANAT barnen  att måla av kattgräset och deras rötter.Barnen har tillsammans med pedagogerna fotograferat ett körsbärsträd ute på gården som vi ska följa upp varje månad. Vi ska se hur trädet förändras varje månad, diskutera och gestalta dessa förändringar på olika sätt. 
Vi vill UTMANA barnen i att lära och upptäcka trädet och växternas olika livscykel under året. Barnen visar stort intresse och NYFIKENHET i det vi gör. 


Vi UTMANAR de barn som vill att måla av bilder med vårmotiv på staffli. 


Barnen har ännu en gång fått ritat en gemensam bild där de fått öva på samarbete och visat EMPATI mot varandra då de delat med sig av färgerna och papperet. 

 Vi har tittat på de blomlökar vi planterade i vår blomlåda i november. Barnen såg att lökarna börjar komma upp. 

Här får barnen möjlighet att utforska, dokumentera, ställa frågor och samtala om naturkunskap. Det ger dem mer förståelse för naturkunskap och kunskap kring växter vilket benämns bland målen i vår läroplan. ( Lpfö 98 rev. 2010) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar