matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 20 mars 2015

Projekt jordNu har vi avslutat vårt tema eld då vi märkt att barnens intresse har övergått till våra odlingar. Tidigare den här månaden har vi sått smörgåskrasse, alfalfa groddar, chilifrön mm. och visat barnen att man kan så på olika sätt som på bomull, i jord och med bara vatten. Vi har fortsatt plantera olika frön som  dill,persilja, basilika, gräslök och sallad. Vi UTMANADE några barn att skriva skyltar till våra odlingar. På samlingen pratade vi om vad vi planterat och satte dit skyltarna. 
Vi väntade NYFIKET på att se när det skulle börja växa.


Det började växa lite redan efter några dagar. 

Barnen hjälps åt att vattna våra odlingar varje dag. De är EMPATISKA mot varandra och skickar vattenflaskan vidare till nästa kompis. 


Våra odlingar växer och växer och nu vi väntar på att få smaka allt vi odlat. 


Här får barnen möjlighet att utforska, dokumentera, ställa frågor och samtala om naturkunskap. Det ger dem mer förståelse för naturkunskap och kunskap kring växter vilket benämns bland målen i vår läroplan. ( Lpfö 98 rev. 2010) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar