matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 26 mars 2015

Vi fortsätter vattna...

Oj vad det växer på Hajen - i dubbel bemärkelse 😃 flera födelsedagsfirande har avlöst varandra där vi uppmärksammar barnens födelsedagar med att de får sitta på en liten "tron", med mantel runt sig (om de vill) och bestämma, (ha INFLYTANDE över) vilka sånger vi ska sjunga under samlingen.

Det som också växer är våra planteringar. Det förutsätter förstås att vi vattnar regelbundet och att vi ställer dem på en ljus plats så solen når dem också... 
Barnen verkar vara NYFIKNA och tycker det är mycket spännande att se vad fort det växer... Vi pratar också om vikten av att vara försiktiga med växterna, för att de ska få växa till sig ordentligt. Förskolan ska bidra till att barnen skapar ett varsamt förhållningssätt till växter i naturen, enligt läroplanen (Lpfö 98, rev. 2010). 

Det här är en bild från slutet av förra veckan, välkomna att titta in på avdelningen så ser ni hur de ser ut idag 😃

Vi arbetar också för att på ett lekfullt sätt få in matematik i vardagen för barnen. Enligt läroplanen för förskolan (Lpfö 98) ska vi bidra till barnens matematiska förmåga genom exempelvis urskiljning, undersökning och sortering. 
När ni tittar in på Hajen efter tamburen, är vår "matematiska miljö" det första ni ser... Där finns möjlighet att sortera, räkna och jämföra.
Det senaste materialet vi tillfört till denna del är dessa dunkar, som vi tillsammans med barnen fyllde med olika mängd vatten, och sedan hällde läcker karamellfärg i för att det tydligare ska synas var de ska sorteras i hyllan.
Det blev samtidigt en spännande diskussion kring vilken som var tyngst, lättast osv.


Barnen är fantastiska!
Alla provade att bära och lyfta dunkarna. Vilken som var tyngst blev snart tydligt... När vi frågade varför fick vi olika svar, några sa det berodde på att det var FULLT med vatten i. Någon svarade att "den gula" var lättast för att "Jag är STARK!" Alla svar är rätt tycker vi 😄


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar