matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 23 april 2015

Baloos mask-kompost

I vårt tema Jord gjorde vi i ordning vår mask-kompost för några veckor sedan. Barnen fick vara med och bestämma hur vi varvade sand och jord. Det blev en UTMANING att ösa jord och sand ner i lådan. En del hamnade utanför men det sopade vi upp. Barnen fick också lägga ner några fruktbitar och lite löv, så masken hade något att äta. Till sist vattnade vi lite.

Sedan fick maskarna flytta in. Vi var så försiktiga med dem. De var ju så små.

Efter det har vi tagit fram lådan och NYFIKET letat efter maskarna. Vi började ge upp hoppet. Men vi har tagit väl hand om dem, gett dem mat och vattnat lite.

Nu har vi börjat få se maskarna och maskgångarna. Så vi vet att de finns kvar. Vi fortsätter att titta till dem regelbundet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar