matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 23 april 2015

Hajen och Delfinen vattnar..

Inne på Hajen och Delfinen har vi fortsatt att vattna våra planteringar inne... Det får ni inte se någon bild på just nu, för vi hoppas att de över lever 😳 när ingen var här över helgen och vattnade gick det hårt åt de stackars växterna. Vi gör allt vi kan för att rädda dem!

Maskarna i vår maskkompost behöver också vatten, så dem vattnar vi med, och matar dem med fruktrester eller annat vi har över. Barnen är NYFIKNA på var maskarna gömmer sig. Ibland ligger de synliga när vi tittar, ibland ser vi endast gångarna där de tagit sig fram. Detta fortsätter vi jobba med för att skapa nyfikenhet för naturvetenskap och samband i naturen, enligt läroplanen för förskolan (Lpfö 98, rev. 2010).

Utomhus har vårt tema JORD handlat mycket om planteringen av lökar som vi gjorde i höstas. Barnen får nu se resultatet av detta och är mycket NYFIKNA på planteringslådan ute på gården.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar