matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 16 april 2015

Plantering Delfinen

Nu har vi, i kombination med tema JORD, planterat krasse tillsammans med barnen. 
Vi har sparat mjölkpaket, diskar ur och klippt dem till "planteringskrukor" - ett ypperligt tillfälle att visa barnen hur man kan återanvända sådant som i vanliga fall sorteras bort som skräp.
Barnen får INFLYTANDE genom att själva ösa i jord i byttan, hälla i frön och sedan vattna. 
Det roliga med att plantera krasse är att det går så fort och barnen ser inom bara någon dag resultatet av deras plantering vilket väckt NYFIKENHET och engagemang.
Krassen har vuxit, och flera av barnen har hunnit smaka av den som pålägg på smörgåsen. Det var olika åsikter om hur den smakade, men några tyckte mer om det än andra 😄Inga kommentarer:

Skicka en kommentar