matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 30 april 2015

Tema jord

Vi på Nalle Puh jobbar vidare med vårt tema jord. 


Vi följer NYFIKET våra nya vänner i maskkomposten och ser vad som har hänt varje vecka. Vi tittar på körsbärsträdet och ser att knopparna har blivit större. 


Barnen konstaterar att det växt mycket i vår planteringslåda. Tyvärr får den inte vara ifred på kvällarna, men vi hoppas kunna följa några blommor ett tag till. 


Barnen har också fått plantera nya blomfrön - Tagetes och solrosor. Vi visade bilder på hur solrosorna kommer att se ut och att de kan växa högre än oss personal och barnen. 

Barnen fortsätter utveckla sitt kunnande om växter och djur liksom sin förståelse för naturkunskap helt enligt läroplanens mål. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar