matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 16 april 2015

Tur i oturen!

I måndags när vi var ute på (lilla) gården upptäckte vi att en av bilarna på parkeringen intill brann!
Efter ett samtal till larmcentralen och brandkåren fick vi första parkett till släckningsarbetet som då uppstod inom bara några minuter.


Hemskt tråkigt för bilens ägare såklart, men för barnen som befann sig på gården just då vart det en spännande, händelserik förmiddag med brandmän i masker som kom och släkte elden, och framförallt parkerade brandbilen precis intill staketet till förskolan.
Händelsen avslutades med att även polisen kom till platsen så barnen även fick en skymt av polisbilen 😄
Lyckligtvis var inga människor inblandade eller kom till skada så för barnen blev detta en minnesvärd förmiddag som vi nu samtalat om hela veckan!
Det blev även ett perfekt tillfälle att repetera "det där numret" man skulle ringa om det börjar brinna: 112

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar