matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 16 april 2015

Värdegrunden

Under en längre tid har vi läst och pratat med våra barn om värdegrundsfrågor på våra läsvilor. Vi vill UTMANA barnen lite mer i vårt värdegrundsarbete och har börjat samtala med några barn utifrån vårt material  Snick och Snack i Kungaskogen. Barnen fick träffa Snick och Snack, de ville sitta i barnens knä. Vi läste de första två kapitlen ur boken och pratade kring dem. Snick är en ekorre som är vän med igelkotten Snack. De träffas i skogen och ska bygga en koja tillsammans. De börjar med att göra en ritning över kojan. 
Barnen fick rita av Snick och Snack. 
När vi inte jobbar kring projektet Snick och Snack ser ni dessa djur i glaskuben vi har i tamburen. Vi har även inrett en hörna med vårt värdegrundsmaterial. Barnen visar stor NYFIKENHET och sitter ofta och lyssnar på sagan om Snick och Snack. De tittar även i våra olika kompisböcker som handlar om en kanin och en igelkott. Dessa djur finns i hörnan och barnen har gärna dem i knät när de tittar i böckerna. De kan även leka med djuren. 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar 
- förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra
- förståelse för att alla människor har ett lika värde....
( Lpfö 98 rev. 10) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar