matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 7 maj 2015

Skogsutflykt

läroplan för förskolan (Lpfö 98 rev. 2010) står att förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra. Det står också att förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, likasom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.

I går gick barn och personal från avdelningarna Hajen, Delfinen och Baloo på årets första skogsutflykt. Det är inte lätt att gå i led och hålla varandra i händerna. Det är viktigt att ta hänsyn till varandra när vi går. 


Vi stannade till vid stolpen som talar om att nu behöver vi inte hålla handen längre. Nu kan vi springa och hoppa hur vi vill. 


UTMANINGEN är stor när vi ska ta oss fram bland stenar, grenar, gräs och berg.Det fanns mycket att titta på och utforska. Vi hittade maskar och sniglar. Barnen var mycket NYFIKNA på vart snigeln var.


Vi hittade roliga vattenpölar som vi fiskade i. Det nappade bra. 


Vi hade en sådan härlig förmiddag så vi ville inte gå tillbaka. Tiden gick allt för fort. Men vi hoppas att vi kan gå nästa onsdag igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar