matsedel

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sex avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett stort tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra ledord vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 4 juni 2015

Sommar

Nu närmar sig sommaren med full fart. 
Vi på Berlocken vill passa på att tacka alla er föräldrar och barn för denna termin och samtidigt meddela att även bloggen tar semester och återkommer i höst.Nu håller vi tummarna för en varm sommar och härlig ledighet, med ett och annat bad och tid för varandra.I tisdags planterades Barnens Träd här på Berlocken. Ett träd som symboliserar alla barns lika värde och rätt till en värdig barndom. Detta blev ett tänkvärt och mycket viktigt avslut inför höstterminens fokusområde som kommer att gå i demokratins tecken.


Här kommer lite bilder från planteringen: 

Lotta hälsar Jonas välkommen. Jonas inleder med att berätta om sin barndom och varför han cyklar runt och planterar barnens träd. Därefter läser Inger ( pedagog ) en dikt. Vi sjunger tillsammans sången om att "Vi är olika men lika bra". Några av de äldsta barnen läser den gyllene regeln: Du ska vara mot andra så som du vill att andra ska vara mot dig. 


Barnen är delaktiga och öser jord till trädet.


            Trädet vattnas. 


 Vi inviger trädet genom att klippa av bandet.


Stafett pinnen överlämnas till oss och vi får den fina skylten som ska monteras på en sten bredvid barnets träd.

Vi på Berlocken önskar er alla en 

GLAD & TREVLIG SOMMAR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar