Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 11 september 2020

Safiren, v.37.

Hej igen alla barn och vårdnadshavare!
Hösten är på ingång och vi fortsätter med introducering av vårt projekt insekter som är under uppbyggnad. Under vecka har varje projektgrupp varit i närområdet och letat samt utforskat insekter. En del av de insekter vi har hittat och fått följt med in och inspekterats i vårt "webbägg" som har möjlighet att zooma in på djuren. (se bilderna). Samband med att vi väljer ta in insekterna in i avdelningen, diskuterar vi med barnen samt de med varandra, hur en är snäll mot de, att vi är försiktiga gentemot de samt vi måste släppa ut dem efter en stund inomhus. Vi diskuterar även skillnader och likheter mellan djuren? Diskussioner som har uppkommit är: 

Hur många ben har de?
Hur ser ögonen ut?
Har de vingar?

Trevlig helg önskar Hugo, Salma och Christina. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar