Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 22 oktober 2020

Pärlan

 

Nu är hösten här med massor med löv på gården. Vi samlar ihop dem i en stor hög och hoppar och springer i den och att kasta upp dem högt i luften är roligt och se vem de hamnar på. Vi pratar om vilka färger löven har, och tittar upp i trädet att det är fortfarande många löv kvar, vi ser också hur de ”snurrar” när de faller ner från trädet.

Den här veckan uppmärksammar vi att det är värdegrundsveckan. Vi har lyssnat på sånger kopplade till barnkonventionen. Alla barn som ville har fått välja en färg som vi målat på deras hand och gjort handavtryck på fönstret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar