Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

torsdag 19 november 2020

Safiren, V.47. Hur skogen blir ett verktyg i undervisningen!

Hej alla!

Gårdagens skogsutflykt bidrog till många olika intressanta upptäckter, men det var speciellt två som barnen uppmärksammade extra. Den första var en ödla som ett av barnen hittade under en sten, Barnen reflekterade ”vad är det för något? Är det en bebisödla, har den rymt?”. I förskolan bläddrade vi i böcker och kolla internet efter svar, efter en stund fick vi fram en att det kan vara en skogsödla, ett väldigt spännande djur ansåg barnen


.

Andra upptäckten var en kotte, som något djur hade ätit på. Vi diskuterade vilket djur som hade gnagt på den, var det en fågel? Eller en mus eller en ekorre? Efter en stund samtal kom vi fram till att det var en hungrig skogsmus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar