Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 15 januari 2021

Safiren, V.2. Vi leker!

Hej alla och välkommen tillbaka från lite julledighet.

Kommande veckor kommer vi fokusera mestadels på leken, detta innebär en kortare paus från insektstemat. Detta är på grund många barn har varit lediga. Leken är komplex och inget som alltid kommer naturligt för alla barn. Hur leker vi med materialet? Hur leker vi med andra gruppkonstellationer än vi är vana med? Hur kan vi utveckla leken vidare?

Nu när snön äntligen kommit har vi tagit fram stjärtlappar och pulkorna till många barns stora förtjusning! När barnen åker pulka utmanar de sig grovmotoriskt genom bl.a att sätta sig i pulkan, springa upp för backen, som kan vara en utmaning. Barnen får erfara positiva erfarenheter från turtagning då alla inte kan åka samtidigt, samt skapar barnen nya vänskapsrelationer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar