Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 26 februari 2021

Nytt projektarbete på Drakstenen

 Hejsan!



Nu under våren har vi på Drakstenen startat upp ett nytt projekt kring språkutveckling. Just nu fokuserar vi på sagor med rekvisita, flanosagor och sång. Här nere kommer ni se vår nya projektvägg där vi kommer att sätta upp synlig dokumentation som vi och barnen kan samtala om. Den här veckan har samlingarna innan lunch innehållit ”Kotten får besök” och ”Sagan om den lilla, lilla gumman”. Genom dessa sagor har barnen fått öva att räkna, händelseförlopp och lärt sig lite nya ord och begrepp. Vi har sett stor glädje och engagemang hos våra barn. Många av dem frågar efter sagorna även vid andra tillfällen.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar