Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

onsdag 3 mars 2021

Sångsamling ”Skatan Klara” på Drakstenen

 Hej alla vårdnadshavare på Drakstenen!

Denna vecka har vi Skatan Klara på samlingarna. Det är en sång som ger barn möjlighet att träna på färgerna. Den går till så här: En pedagog lägger ut bilder på färgerna på bordet. Sedan sjunger pedagoger och barn tillsammans och vid låtens slut får barnen turas om att lägga ut en ballong på tillhörande färg. Då barnen tycker att det är kul och är duktiga har vi börjat att göra det mer avancerat genom att barnen få lägga en leksak på tillhörande färg. Vi tränar på att uttala färgerna och se samband på ett lustfyllt sätt. 

”Skatan Klara, gick på gatan o hon sjöng en liten sång. PANG!(en klapp med händerna) vad var det nu som smällde? Jo, en liten (färg) ballong!”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar