Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 29 oktober 2021

Information från Drakstenen

 Hej alla vårdnadshavare på Drakstenen!

Nu är terminen igång och det är roligt att spendera dagarna med era barn. Vi kommer att ha en barngrupp med totalt 15 barn mellan åldrarna 1 till 2,5 år. Under hösten har vi välkomnat många nya barn till gruppen och de har blivit väl mottagna av Drakstenens barn. Nu under resten av terminen har vi som förslag att börja med ett nytt projekt om de olika årstiderna. Vi har gjort höstpyssel med löv tillsammans med barnen och pratat om och upptäckt hur gården ser ut på hösten. Oj, vad kul det är med löv!

Fråga gärna era barn hemma vad de är intresserade av att göra och berätta för oss. Vi är nyfikna på att veta vad de är intresserade av så att vi kan anpassa vår undervisning efter barnens intressen. Har ni tankar och funderingar kom gärna till oss.


Vi vill även påminna er om att märka era barns kläder med namn, vilket underlättar för oss, er och eventuella vikarier. Det är bra om barnen har minst ett ombyte på sin hylla om något blir blött eller kladdigt. Ta med kläder efter väder, vi är ute minst en gång varje dag. Ha som vana att titta i båda våra torkskåp innan ni går hem. 

Vi sätter upp lappar med information på anslagstavlan vi har i hallen, där finns även månadens matsedel.

Vi vill även fortsättningsvis att ni friskanmäler era barn innan kl 11 dagen innan ni kommer tillbaka efter sjukdom. Ring eller skicka sms. Det går även bra att skicka sms med friskanmälan eller sjukanmälan under kvällar och helger

Vi ser fram emot att fortsätta terminen tillsammans med era barn!    

 

Med vänlig hälsning

Maria, Emma & Rosa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar