Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 18 februari 2022

Safiren, V7. Vart är vi nu?

 

Hej alla vårdnadshavare, barn och andra läsare!

Då vi har jobbat kring roll-lek i vårt projekt tillsammans. Har det nu resulterat i att vi är inne kring sjukhus. Under senaste veckorna har vi utgått utifrån böckerna ”Billy på sjukhus” och ”Halvan, här kommer nya ambulansen”. Vi är fortfarande kvar mycket i sjukhus-rolleken, och dramatisering. Barnen undersöker, medicinerar och behandlar varandra. Barnen får tillfälle vara omhändertagande, vissa varandra sympati samt utmana sin fantasi.

Barnen har även fått möjlighet att måla Safiren-ambulansen, här har barnen en möjlighet att vara delaktiga i utformningen av sin egen lekmiljö. Men även i ett gemensamt skapande.

Glöm inte att förskolan byter schemasystem till den första Mars. Information finns på barnens platser.

Trevlig helg önskar Safiren.
  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar