Berlocken

Berlockens förskola ligger i Vilbergen och bildar en enhet med Galaxens förskola. Berlocken har sju avdelningar och vi arbetar med åldersindelade grupper.
På Berlocken har vi en stor gård med härliga utmaningar som vi använder till att upptäcka, utforska, skapa och experimentera tillsammans med barnen.
Vi har ett tillagningskök med egen kokerska som lagar frukost och lunch.
Inom vår enhet arbetar vi med ett gemensamt tema och med hjälp av våra vision vill vi skapa ett lustfyllt lärande där barn, föräldrar och medarbetare blir delaktiga.

fredag 3 juni 2022

Safiren. Från kuber till Bamse och digitalisering

 

Hej alla!

Barnen har under senaste tiden visat ett extra intresse kring Bamse och alla dess karaktärer. För att ta vara på intresset och utveckla barnens intresse vidare, har vi gjort bygginstruktioner på hur barnen kan bygga de olika figurerna med hjälp av våra kuber. Här får barnen möjlighet att utveckla bl.a sina matematiska förmågor, finmotorik samt kommunikativa förmågor.

Idag byggde några barn bamse-figurer som dem sedan började skapa en saga om kring. Med hjälp av green-screen kunde leken och sagen utvecklas ännu ett steg, och till en ny dimension.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar